מחיר קטלוגי:
84
₪
מחיר באתר:
₪84.00 ₪20.00
"בואי נצא לטייל" אמל מציעה. "אני רוצה להראות לך משהו, כשנחזור לא תהיי רעבה". אני מובלת לשדה נטוש מאחורי ביתה. היא קוטפת צמחים ומבקשת ממני לאכול אותם. אני יודעת שאני נבחנת על אמון ואני אוכלת. הטעמים מזכירים לי סלרי, ברוקולי, שומר. עברתי את המבחן בהצלחה. "אותנו איֿאפשר להרעיב" היא אומרת "אנחנו יוצאים לגינה, לשדה, קוטפים ומבשלים. זה הכוח שלנו. אנחנו מכירים את הארץ ויודעים לנצל את מה שיש מסביב." חקר האוכל הפלסטיני במדינת ישראל שופך אור על הקשר שבין התפתחויות בספרה הפוליטית והכלכלית לבין התפתחויות בספרה הקולינרית. המטבח הפלסטיני במדינת ישראל פועל בשני מרחבים. כמערכת של ידע פרקטי, הוא משמר ידע קולינרי מסורתי והופך אותו למזוודת כלים נשית המאפשרת לקיים תפקידים נשיים מסורתיים. במקביל, המטבח הפלסטיני מקשר בין השיח הקולינרי לבין השיח הפוליטי. המפגש בין שתי רמות השיח מעורר שאלות העוסקות בזכאות לאדמה, זהויות פוליטיות ולאומיות ודרגות השתתפות בחברה הישראלית. ד"ר ליאורה גביעון היא מרצה מן המניין במכללת סמינר הקיבוצים וגם מלמדת במחלקה למדעי התזונה באוניברסיטה העברית. תחומי עיסוקה הם הסוציולוגיה של האוכל והגוף, זהויות אתניות וזהויות לאומיות. מחקריה עוסקים בהבניה החברתית של מטבחים לאומיים ואתניים, בגורמים המעצבים ומשנים מטבחים, בנסיבות החברתיות שבהן קבוצות לאום משתמשות במטבחן לצורכי פרנסה או גיבוש זהות לאומית ובקשר שבין ידע קולינרי לבין עוצמה פוליטית וכלכלית. ד"ר גביעון למדה לתואר ראשון ושני במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת תלֿאביב ואת לימודי הדוקטורט שלה עשתה באוניברסיטת ניוֿיורק.
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו במייל
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת